OVER

Hoi! Ik ben Janneke van Tuyl (Roermond, 1987).

Ik mag wel zeggen dat ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin.
Mijn moeder is klassiek violist en mijn vader speelde vroeger klarinet.
Ik werd groot gebracht met de klanken van Errol Garner , Glenn Miller, maar vooral veel klassieke muziek, van Chopin tot aan de 21 Hongaarse dansen van Brahms.
Ook werd er thuis veel naar volksmuziek geluisterd, voornamelijk gespeeld door zigeuner orkesten, omdat ik voor 50% Hongaarse ben.  In de zomer werd er veel Latijns Amerikaanse muziek gedraaid, zoals Gloria Estefan en Buena vista social club.
Muziek was dus al heel vroeg een vast onderdeel in mijn leven.

Op mijn 4e werd ik naar mijn eerste vioolles gestuurd, maar bij ons thuis stond een piano, die ik qua instrument veel overzichtelijker en eenvoudiger vond. Zo werd de vioolles al gauw ingeruild voor pianoles.
Tot mijn 15e heb ik klassiek piano gespeeld, onder begeleiding van Sylvia Berghs en Jean Pierre Steyvers. 

Mijn liefde voor jazz was er altijd al, maar pas op latere leeftijd ben ik dit begonnen te bestuderen. Mijn voorkeur gaat uit naar jazz in de traditionele vorm en op conservatorium Maastricht heb ik deze richting verder ontwikkeld bij docent Frank Giebels. Hier ben ik vervolgens afgestudeerd in de richting jazz piano uitvoerend en docerend.
Optreden doe ik graag, het liefst met mijn trio/kwartet, maar ook het begeleiden van (jazz) zangeressen in duo vorm vind ik leuk om te doen.

Maar wat ik het liefste doe? Dat is piano les geven!
Dit doe ik bij mij aan huis, in mijn eigen praktijk, maar ook voor verschillende muziekscholen.
Ik geef zowel les aan de allerkleinsten als aan volwassenen. Ik werk met verschillende methodes die ik vind passen bij de leerling, met altijd een vleugje improvisatie piano spel.
Ik geef les in jazz en klassieke richting, maar ook in popmuziek. Notenleer, akkoorden lezen en theorie komen allemaal aan bod.
Ik vind het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd in het maken van muziek, en draag graag bij aan het ontwikkelen van discipline in het studeren van piano. 

Boven alles wil ik vooral dat de leerling plezier heeft van het prachtige instrument en het bespelen hiervan!